Όχι στα time outs. Όχι στις τιμωρίες. Όχι στις απειλές. Όχι στις δωροδοκίες. – MissBoon

Όχι στα time outs. Όχι στις τιμωρίες. Όχι στις απειλές. Όχι στις δωροδοκίες.

Το επιβεβαιώνει και η επιστήμη:

Αν θέλουμε να μεγαλώσουμε ευγενικά παιδιά, με ενσυναίσθηση και συναίσθημα συνεργασίας, δεν υπάρχει χώρος για πειθαρχία.

Όχι στα time outs. Όχι στις τιμωρίες. Όχι στις απειλές. Όχι στις δωροδοκίες.

Ήρθε η ώρα να μετακινηθούμε από στρατηγικές με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα που υπονομεύουν τη σχέση γονιού-παιδιού. Ήρθε η ώρα να αμφισβητήσουμε την λογική που θέτει την υποταγή πάνω από την μάθηση.

Απορρίπτοντας αυτές τις μεθόδους, κάποιοι γονείς ενδέχεται να σας χαρακτηρίσουν ως παθητικό γονέα. Οι συγγενείς μπορεί να σας χαρακτηρίσουν ως επιτρεπτικό. Οι φίλοι μπορεί να σας χαρακτηρίσουν ως αδύναμους.

Ως νέος ή λιγότερο νέος γονέας, μπορεί να επηρεαστείτε από την κριτική τους. Μπορεί να σας προκαλέσουν δημόσια να αλλάξετε γονεϊκή στάση, να πάρετε τον έλεγχο στα χέρια σας, να γίνετε πιο αυταρχικοί.

Στο κάτω κάτω, κι εσείς υπήρξατε κάποτε παιδί– και συνηθίσατε να αποζητάτε την επιβεβαίωση από τους άλλους, να πιστεύετε ότι δεν αξίζετε αγάπη και αποδοχή πάρα μόνο αν η συμπεριφορά σας ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες των άλλων.

Ο ιερός δεσμός ανάμεσα στον γονέα και το παιδί έχει ως βάση του τη δύναμη της σύνδεσης που με τη σειρά της καθορίζει τον βαθμό στον οποίο επηρεάζουμε το παιδί.

Η γονεϊκότητα είναι σχέση.

Σχέση με αποδοχή χωρίς όρους.

Πηγή: https://www.themamagers.gr/kid-issues/ochi-sta-time-outs-ochi-stis-timories-ochi-stis-apeiles-ochi-stis-dorodokies/?fbclid=IwAR1HHSnz4e6BKBf0fV_FDKoj3swCSKUNsDCHUze1PMPuzh_ZgwlZbJmping

Close

Καλάθι (0)

Cart is empty Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

MissBoon

Boon Boon